На Сумщині кількість крадіжок кабелю збільшилася на 21%

22.01.2019

У 2018 року кількість крадіжок мідного кабелю залишилася на критично високому рівні. Про це повідомляє «Укртелеком».

«Через вирізані зловмисниками майже 3 тис. км кабелю абоненти Укртелекому відчували незручності протягом всього минулого року», – інформує телекомунікаційне підприємство.

За минулі роки крадіжки набули небувалого розмаху – у середньому по країні кожен день їх ста ється більше 55. За 2018 рік було зафіксовано майже 20 250 випадків крадіжок мідного кабелю ПАТ «Укртелеком».

«Кожного разу, коли злочинець посягає на майно компанії, абоненти Укртелекому стикаються з незадовільною якістю зв’язку. Але грабіжників це не турбує, оскільки їх діяльність залишається безкарною. За ймовірну причетність до вирізання кабелю направлено до суду матеріали 4120 кримінальних проваджень щодо вчинення крадіжок майна ПАТ «Укртелеком» (у 2017 році ‒ 4010 проваджень). Дуже часто процесуальні керівники з невідомих причин не підписують підозри про вчинення кримінального правопорушення (передбаченого ст. 185 КК України), у зв’язку з чим злодії звільняються слідчими з-під варти», – повідомляє «Укртелеком».

За даними компанії, значно збільшилася кількість крадіжок в Одеській, Черкаській, Закарпатській, Полтавській, Миколаївській і Сумській областях (на 58%, 57%, 39%, 29%, 23% і 21% відповідно).

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: