На Сумщині попередили продаж незаконної зброї

22.01.2019

Оперативники Глухівського відділу поліції відпрацьовували територію міста, коли в поле їх зору потрапив один із місцевих жителів – чоловік, ледве побачивши поліцейських, став помітно нервувати. Правоохоронці згідно чинного законодавства провели поверхневий огляд і знайшли під верхнім одягом у громадянина багнет-ніж.

Під час опитування глухівчанин розповів: під час ремонтних робіт, на одній із вулиць райцентру, у каналізаційному колодязі він випадково натрапив на «знахідку». На його думку, це німецький багнет-ніж часів Другої світової війни. Чоловік мав намір продати його через мережу Інтернет, і в очікуванні покупця користувався ним у своїх власних потребах.

За даним фактом слідчі Глухівського відділу поліції відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 263 КК України (Носіння, виготовлення, ремонт або збут кинджалів, фінських ножів, кастетів чи іншої холодної зброї без передбаченого законом дозволу), у рамках яких призначено експертне дослідження.

Глухівчанину може загрожувати штраф до 850 гривень або обмеженням волі на строк від 2 до 5 років, або позбавленням волі на строк до 3 років.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: