Ресторан у центрі Сум ледь не залишився без нічного режиму роботи

24.01.2019

Один з іноземних підприємців, що працюють у Сумах, звернувся до Сумського міськвиконкому з проханням встановити його ресторану режим роботи в нічний час – з 22.00 до 8.00.

Зазвичай такі питання гальмуються, тільки якщо з того чи іншого ресторану або нічного клубу вже є скарги від місцевих жителів. У даному ж випадку – інша заковика. Річ у тому, що сам заклад знаходиться в будинку-пам’ятці історії, по сусідству з міськуправлінням містобудування та архітектури на вул. Воскресенській, 8а. Але чи платить власник приміщення за землю? За словами начальника відділу торгівлі, побуту та захисту прав споживачів Олега Дубицького, власник приміщення працює на спрощеній системі оподаткування, тому за землю він не платить.

– І все-таки нас дуже цікавлять земельні відносини, – наполіг радник мера Віктор Волонтирець. – Іноземний громадянин тільки орендує приміщення, а фактично ним володіє фізична особа-підприємець. ФОП, здаючи приміщення в оренду, заробляє на цьому, але знаходиться на єдиному податку. І за землю не платить. Є і другий нюанс: через те, що в будівлі два власника, межі їхніх ділянок не визначені, нібито кадастрового номера немає і неможливо нічого зробити. Але кадастровий номер там є, і все можливо. Тому я пропоную по цьому приміщенню все-таки спочатку вирішити питання із земельними відносинами. Кошти мають надходити в міськбюджет, тим більше від об’єктів ресторанного господарства, а не щоб вони працювали на єдиному податку і говорили: ми не можемо поділити майно і землю.

Все елементарно: якщо в будинку одна третина належить комусь, на цю третину нехай оформляють договір оренди землі і платять, як за ресторанне господарство. І в даному випадку ми говоримо не про земельний податок, а про оренду землі! Для цього треба тільки розділити приміщення і земельну ділянку. І потім нехай підприємець платить у міськбюджет, як це повинно бути. Тому я пропоную вказати окремим пунктом в рішенні, щоб до 1 вересня власник приміщення разом з архітектурою вирішив питання земельних відносин. За 9 місяців і діти народжуються, ось і з земельною ділянкою встигнуть розібратися.

Так члени виконкому і вирішили – погодили ресторану нічний режим роботи, а власнику приміщення дали час до вересня на оформлення землі.

http://www.shans.com.ua/

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: