Чоловіка засудили на 4 роки за підбурювання дати хабар

24.01.2019

Шосткинською місцевою прокуратурою підтримано публічне обвинувачення у кримінальному провадженні стосовно місцевого жителя, який шляхом підбурювання до надання неправомірної вигоди службовій особі шахрайським шляхом заволодів 10 тис грн.

«У ході слідства встановлено та доведено в суді, що обвинувачений у квітні 2017 року повідомив жінці, чоловік якої відбуває покарання, що може посприяти у вирішенні питання про умовно-дострокове звільнення засудженого з виправної колонії. Для цього обвинувачений зголосився передати 10 тис грн посадовим особам установи виконання покарань. Спочатку жінка передала зловмиснику 8 тис грн, а потім ще 2 тис грн, після чого він був затриманий правоохоронцями», – розповів керівник Шосткинської місцевої прокуратури Андрій Байдак.

За вироком Шосткинського міськрайонного суду Сумської області від 22 січня 2019 року обвинуваченого визнано винним за ч. 2 ст. 190 (шахрайство) та ч. 4 ст. 27/ч. 1 ст. 369 (підбурювання до надання неправомірної вигоди службовій особі) КК України та засуджено до 4 років позбавлення волі.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: