Центр зайнятості стягнув із Пенсійного фонду 70 тис. грн за особу, яка незаконно перебувала на обліку

25.01.2019

До Господарського суду в Сумській області звернувся Сумський міський центр зайнятості з позовом до Головного управління Пенсійного фонду України в Сумській області, м. Суми про стягнення 70 717,45 грн виплаченої допомоги по безробіттю громадянину Р., яка має бути повернута позивачу.

Як було встановлено, з 03.10.2017 на обліку безробітних у Сумському міському центрі зайнятості перебував громадянин Р., який не належав до категорії зайнятого населення, у тому числі не отримував пенсію на пільгових умовах та за вислугу років. Він отримував допомогу по безробіттю, а згодом звернувся до Сумського міського центру зайнятості із заявою про відмову від послуг служби зайнятості у зв’язку із призначенням йому пенсії за вислугу років Головним управлінням Пенсійного фонду України в Сумській області на підставі рішення Сумського окружного адміністративного суду.

Відтак, причиною перебування Р. на обліку безробітних та отримання ним допомоги по безробіттю стала обставина непризначення йому ГУ ПФУ в Сумській області пенсії за вислугу років, неправомірність якої перевірялась і встановлена Сумським окружним адміністративним судом у рішенні від 07.08.2018 №818/2608/18.

У результаті суд вирішив позов задовольнити повністю.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: