Батьків, які вбили свою 4-річну доньку, залишили під вартою

25.01.2019

Білопільський районний суд продовжив утримання під вартою батькові і змінив запобіжний захід матері, які звинувачуються e смерті власної доньки.

24 січня 2019 року по справі щодо вбивства своєї малолітньої дитини стосовно громадянина Б., обвинуваченого за ч. 2 ст. 121 КК України і громадянки Б., обвинуваченої за ч. 1 ст. 125, ч. 3 ст. 135 КК України, судом обвинуваченому Б. продовжено строк тримання під вартою в «Сумському слідчому ізоляторі» терміном на 60 діб, а обвинуваченій Б. запобіжний захід у виді домашнього арешту змінено на тримання останньої під вартою строком на 60 діб.

Приймаючи рішення, суд виходив із серйозного характеру протиправних діянь, їх тяжкості, конкретних обставин кримінального провадження. Зокрема з того, що ризики, які стали підставою для обрання обвинуваченому запобіжного заходу, не зменшилися і не зникли, а тому виправдовують тримання обвинуваченого Б. під вартою. Доказів на заміну запобіжних заходів на більш м’які суду не надано.

При зміні запобіжного заходу обвинуваченій Б. судом вивчалася можливість продовження застосування більш м’якого запобіжного заходу, однак Б. порушила заборону залишати місце свого проживання та виїжджати за межі населеного пункту. Сама обвинувачена Б. в судовому засіданні не заперечувала той факт, що порушила умови домашнього арешту, додатково зазначила, що проживати їй на даний час ніде, ночує де прийдеться, засоби для існування у неї відсутні, оскільки Б. ніде не працює, а це може сприяти тому, що остання вчинить інший злочин.

Суд прийшов висновку, що жінка в подальшому не зможе дотримуватися умов застосування домашнього арешту, а тому змінив встановлений раніше запобіжний захід на тримання під вартою.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: