Дідусь загиблого малюка скаржився на роботу ліфта в усі інстанції

25.01.2019

Триває досудове слідство за фактом загибелі немовляти в ліфті. Встановлюються інші особи, злочинні дії чи бездіяльність яких призвели до трагедії.

Досудове слідство за фактом порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, що спричинило загибель 2,5 місячного немовляти, триває. Двом особам, злочинні дії чи бездіяльність яких призвели до таких трагічних наслідків, вже повідомлено про підозру. Це керівник ТОВ «Міськсумиліфт» та майстер-електромонтер вказаного товариства. Водночас встановлюються інші особи, через неналежне виконання обов’язків яких загинуло немовля та щодня наражаються на небезпеку жителі м. Cуми. Оскільки 13 січня 2019 року в будинку по пр-ту М.Лушпи, 39/2 жінка спускалась ліфтом на перший поверх, підйомник різко полетів донизу, а потім тривалий час двері були заблоковані. Лише дивом жінка не зазнала ушкоджень.

У рамках кримінального провадження вже виконано значний обсяг роботи. Зокрема проведено 14 обшуків, під час яких вилучено документацію, що має значення для слідства.

Встановлено, що протягом 2017-2018 років виконано близько 200 капітальних ремонтів ліфтів та систем диспетчеризації, на які витрачено понад 30 млн грн бюджетних коштів.

Ліфт у першому під’їзді будинку по вул. Супруна, 32/1, у якому загинуло немовля, із червня по грудень 2017 року був відключений через капітальний ремонт, на який витрачено 261 тис грн. Після введення його в експлуатацію вже з грудня 2018 року почали надходити скарги на його роботу, зокрема скаржився дідусь загиблого немовляти – Чернишов С. О. Попри наведені недоліки він отримав відповідь з Департаменту інфраструктури СМР, що ліфт працює у «звичному режимі».

На початку березня через неналежну роботу підйомника чоловік уже пішов на особистий прийом до директора Департаменту, де йому порадили «створити будинковий комітет для контролю за роботою обслуговуючої організації». Наприкінці місяця чоловік знову звертається до Департаменту з листом, у яком повідомляє, що «ліфт виходить з ладу по три-чотири рази на добу». На що отримав відповідь, що Департаментом через недовготривалі зупинки підйомника надано припис обслуговуючому підприємству «щодо посилення контролю електромеханіків для покращення роботи».

Відтак, встановлюється правомірність дій співробітників Департаменту інфраструктури СМР, які не реагували на чисельні звернення щодо неналежної роботи ліфта в першому під’їзді по вул. Супруна, 32/1. Перевіряється діяльність експертних установ, які надають дозволи на введення в дію ліфтів. Особлива увага приділяється можливому привласненню коштів, виділених на ремонт підйомників та систем диспетчеризації.

Діям всіх осіб, які причетні до неналежного виконання своїх обов’язків чи привласнення коштів, буде надано правову оцінку, повідомляє прес-служба прокуратури Сумської області.

sts.sumy.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: