На Конотопщині переповнене сміттєзвалище

25.01.2019

У приміщенні Конотопської райдержадміністрації обговорили проблемні аспекти подальшого використання санкціонованого сміттєзвалища, що розташоване в с. Питомник Вирівської сільської ради.

Як зазначила начальник відділу містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства РДА Людмила Зерниченко, полігон функціонує з 2000 року та обслуговує потреби міста Конотоп та Конотопського району. Наразі об’єм накопичення сміття перевищує проектні обсяги захоронення відходів, що визначені санітарно-технічним паспортом полігону ТВП. Тому на часі стоїть питання перспектив експлуатації даного сміттєзвалища.

“Зідно зі стратегією поводження з ТПВ можна розглядати декілька варіантів: або ж ця земельна ділянка буде рекультивована та закрита, або ж буде ще деякий час функціонувати після встановлення сортувальної лінії”, – зазначив Андрій Сахно.

Конотопська міська рада, зі свого боку, працює над питанням розроблення проекту по будівництву нового полігону ТПВ на території Підлипенської сільської ради, але на 2019 рік заплановано лише розроблення проектної документації. Тому питання використання полігону в с. Питомник залишається відкритим. Уже заплановані наступні робочі зустрічі, на яких будуть розглянуті та обговорені різні варіанти поводження з твердопобутовими відходами.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: