Микола Березін ініціював створення обласної програми «Здоров’я жителів Сумщини»

26.01.2019

Обласні депутати підтримали запит Миколи Березіна (фракція «Відродження»), який ініціює створення робочої групи з розробки комплексної програми «Здоров’я жителів Сумщини».

Обранець вкрай занепокоєний сьогоднішнім станом сільських територій області, де йде стрімке скорочення населення і збільшується рівень захворюваності людей. За даними Кабміну, лише в Чернігівській області коефіцієнт смертності вищий, ніж на Сумщині. Тривогу викликає і стан здоров’я дітей — цей показник з кожним роком погіршується.

«Якщо і далі так ставитися до наших дітей, про яке успішне майбутнє держави можна говорити?

Сьогодні демографічна ситуація на Сумщині катастрофічна. Коефіцієнт вибуття сільських жителів на тисячу наявних осіб становить 16,4 проміле при середньоукраїнському показнику 6,2. В області немає програми, яка була б спрямована на подолання демографічної кризи, тому вона з кожним роком посилюється.

Скільки б не вкладали коштів обласного бюджету в лікарні, якщо за здоров’я своїх мешканців не будуть відповідати органи місцевого самоврядування, якщо не будуть використовуватися кошти районів, міст і ОТГ, у цьому питанні особливих зрушень не буде», — упевнений Микола Березін.

Обранець наголосив: комплексна програма «Здоров’я жителів Сумщини» має бути втілена в життя негайно задля збереження села і зупинення негативних тенденцій у демографічній картині області.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
23.04.2024 Борці з Сумщини виграли чемпіонат України з панкратіону
23.04.2024 За добу п’ятьох жителів Сумщини ошукали, обіцяючи міжнародну грошову допомогу
23.04.2024 У Сумах п’яний водій мікроавтобуса кружляв у дворі і спричинив ДТП
23.04.2024 У Краснопіллі вогнеборці ліквідували загоряння в житловому секторі
23.04.2024 У Софії Київській презентували видання про Конотоп XVIII століття
23.04.2024 Нардеп Тетяна Скрипка працює над відкриттям Центру життєстійкості в Сумах

Коментарі: