Рокзкрили вбивство роменського лікаря

27.01.2019

Прокуратурою Сумської області спільно зі Слідчим управлінням та Управлінням карного розшуку ГУ НП у Сумській області розкрито умисне вбивство 77-річного лікаря з міста Ромни, що сталось 20 грудня 2018 року.

Під час досудового розслідування встановлено, що вбивство скоїли особи, які систематично вчиняли крадіжки на території міста Ромни та Роменського району Сумської області. Того дня вони вирішили обікрасти будинок потерпілого. При цьому їх не зупиняв той факт, що лікар перебував вдома.

Прибувши до місця злочину на автомобілі, один з чоловіків залишився біля будинку вартувати, інші двоє проникли до приміщення, зламавши вхідні двері.

У будинку господар почав чинити опір нападникам, під час чого вони нанесли потерпілому декілька ударів по голові монтировкою. Від отриманих травм чоловік помер. Зловмисники викрали лише старенький мобільний телефон та банківську картку, на якій знаходилося близько 1500 грн, які вони так і не змогли зняти.

У суботу, 26 січня 2019 року, зловмисників за оперативного супроводу спецпідрозділу «КОРД» затримано в порядку ст. 208 КПК України. Двом чоловікам, які заподіяли смерть потерпілому, повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 187 (розбій), п. п. 6, 12 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство з корисливих мотивів групою осіб) КК України, санкція якої передбачає довічне позбавлення волі. Третьому, який залишався на варті, повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 187 (розбій) КК України. Двоє затриманих – жителі м. Ромни, третій з Роменського району. Зловмисникам 22, 29 та 33 роки.

На даний час перевіряється причетність затриманих до вчинення інших злочинів. Слідчими та прокурорами готуються клопотання до суду про обрання підозрюваним запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою, повідомлє прес-служба обласної прокуратури.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: