Трудова міграція – одна з найбільших загроз для держави після військової агресії

27.01.2019

«Майже сто років тому, у 1932 році, шведський політик Харс Енсен сказав у парламенті: «Коли з країни виїжджають вчені, інженери, лікарі й інші представники розумової праці, потім в такій країні правителями стають «бізнесмени», політиками – плебеї і пройдисвіти, а депутатами – базарні спекулянти». Цей афоризм, виступаючи в ефірі телеканалу АТВ, нагадав голова фракції Опозиційного блоку в Сумській обласній раді Олександр Стрельченко. На його думку, саме це сьогодні відбувається і в нашій країні.

Українці, переконаний політик, виїжджають за кордон тому, що втомилися від безладу, безробіття і злиднів. Вони не вірять, що в державі щось зміниться на краще.

Упродовж 2018 року статус безробітних у центрах зайнятості Сумської  області отримали майже 30 тисяч осіб. На кінець грудня на обліку залишалося 15,5 тисяч жителів регіону.

Сумчани говорять, що роботу в Україні знайти можливо, але з нашими тарифами та цінами на звичайну зарплату прожити і прогодувати родину дуже складно. За кордоном більше можливостей, бо там цінується труд, на відміну від нашої корупційної країни. Кажуть і про закриття підприємств та неможливість працевлаштуватися молоді. «Діти навчаються, а потім залишаються з дипломом сам-на-сам», – бідкаються жителі обласного центру.

Офіційна статистика стверджує, що третина людей без роботи – люди віком до 35 років. Навіть КабМін признав трудову міграцію однією з найбільших загроз для держави після військової агресії. Однак, не створює умов для покращення ситуації.

«Співзасновник «Опозиційної платформи – За життя» Юрій Бойко неодноразово пропонував реальні механізми відродження економіки: податкове регулювання, проведення акцизної політики, допомога малому та середньому бізнесу і виведення його з тіні, підвищення інвестиційної привабливості України. Це дасть можливість відновити виробництво, створити нові робочі місця. От тільки до цих ініціатив влада, на жаль, не прислуховується», – резюмував Олександр Стрельченко.

Він переконаний у тому, що населення бачить бездіяльність нинішнього керівництва країною, тому на майбутніх виборах  люди зроблять правильні висновки.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: