Батьки про випускний після 4-го класу: “А свята “Прощавай пологовий будинок” ще не придумали?”

28.01.2019

В одній із глухівських шкіл весь перший семестр, тобто до Нового року, в позаурочний час в школі працював танцювальний гурток, куди ходили діти за бажанням. Коштували заняття 40 гривень на місяць, і проводила їх студентка університету. Під час канікул дівчина виїхала з міста, а для танців запросили іншу людину. Та вона встановила свою ціну – 60 гривень з учня, бо дітей в класі багато – аж 30, і працювати важко. Вчителям вдалося збити ціну до 55 грн. А потім педагоги повідомили батькам, що всі учні без винятку повинні ходити на танцювальний гурток, бо клас – 4-й, отже – випускний, і треба готувати концертну програму. Майже всі батьки одноголосно погодилися, крім деяких.

Так, наприклад, одна мати зауважила, що якщо в школі щось обов’язкове і вкрай необхідне, то воно, по логіці, повинно бути безкоштовним і організовуватись силами педагогічного колективу. Якщо вчителі вважають, що всі діти повинні танцювати вальс, то хай їх цьому вчать штатні спеціалісти, а не наймані з вулиці люди, яким треба платити окремо від усіх інших шкільних потреб! Вальс на випускний буде розучуватися 5 місяців, і обійдеться майже в 300 гривень для кожного учня. Стільки ж коштує фотоальбом, а ще треба на подарунки вчителям та школі, святкове вбрання, кафе тощо. Чи не забагато як для 4-го класу? І взагалі, чи потрібен той випускний? Вважаючи, що діти потім так і залишаться вчитися в цій школі, і ніхто ні з ким не прощається. Ну, хіба що з першою вчителькою. Автор посту ні в якому разі не виступала проти танців: якщо дитинці це подобається – хай займається! Але змушувати вальсувати на випускному, та ще й за власні гроші – це вже зайве. Пост миттєво набув широкого резонансу, його за кілька годин переглянули сотні користувачів ФБ та залишили свої коментарі.

Глухівчани висловлювали свої думки стосовно випускного в 4-х класах. Найцікавіші з них ми публікуємо. Найбільше лайків набрали коментарі

Ольги Павленко:

« А свята “Прощавай пологовий будинок” батьки ще не придумали?» та Людмили Алекси: « Устраивают выпускные с садика,с младших классов,вальс,платье,смокинг!Господа,очнитесь!Выпускной только после окончания школы,и то нынче многие выпускники жертвуют деньги на благотворительность.Устраивают подобные мероприятия,и то довольно скромно,родители из частных садиков и школ.Это конечно не моё дело т.к.у меня дети уже взрослые,но рекомендую подумать».

Анна Проценко

Я взагалі не розумію навіщо випускний у 4 класі???Коли я вчилася у нас не було. .Тепер чи то мода,чи випендрьож…Ну не розумію хоть вбийте Аліса Ковальова Я вчилася у гімназії в свій час і в нас був загальнообов’язковий предмет хореографія…до 9 класу включно, а в позаурочний час був безкоштовний гурток танців. Думаю тут важливе місце займає адміністрація школи щодо всебічного розвитку дитини і залучення потрібних фахівців…а щодо модних витребеньок, то щоб такого було менше треба менше собою давати маніпулювати, адже не буде попиту – не буде і пропозиції)

Владимир Тарасов

И стол накройте бедным учителям,цепочку золотую купите и вальс- Бостон в последний раз.55 гнр. каждого ученика в месяць учитель будет учить детей танцевать и так 10 месяцев, неплохая шабашка,а налоги платит тот учитель,наверное и субсидию получает,а родители должны отдать последние копейки.Я не против танцев, но пусть это буде проходить скажем один раз в месяц на уроке физкультуре.

Ирина Игнатенко

Я сразу была против этих выпускных с 4 класса! Это блаж родителей! Которым денег некуда девать! Учитель пошёл на поводу! И пошло и поехоло – кто кого! Платья, рестораны! Да идите с детьми на природу, побегайте на свежем воздухе! И учительнице на пользу, после тяжёлой роботы! Отказую всем вальсы ставить! Это обязаловка, муки для половины выпускного класса, особенно 4 -го!»

Цікаво, що коментарів, виступаючих «за» випускний після 4-го класу, практично ніхто не підтримав. Навіть директори шкіл! А деякі зізналися, що взагалі не ходять на цей захід, бо не вважають його випускним.

Алла Рябуха : «В нашій школі, слава Богу, останні роки хоч тих суконь у 4 класі немає. І я особисто на випускний у 4 класі не ходжу! Я не вважаю це випускним! Дурня повна! Завжди говорю – краще в ліс, на природу разом з батьками!!!» Що ж стосується батьків, то, як виявилося, всі вони одноголосно погоджуються з загально прийнятими випускними, бо бояться висловити свою особисту думку, щоб не нашкодити рідній дитині.

Ось що пише Ірина Тищенко:

«Откажись и все..я не сдавала и сын не ходил на выпускной.. НО.. есть другая сторона медали, тебя и твоего ребенка сделают изгоем, так сказать зацькують…так что выбор за тобой..белая ворона или как все, стадом… Слава Богу отучились, и весь этот кошмар с собиранием денег на что то окончен..и как можно говорить, если учитель сам заказывает подарок..что пойти директору пожаловаться?, те же учителя и загнобили, которым выразила протест..это сложная тема и тянется уже не один десяток лет, и не только у нас , по всей стране….лично мое мнение, если б я была директором школы, я б запретила этот выпускной, и не было никаких разногласий, все упирается в деньги, одни могут себе позволить, а другие нет..это первое, а второе – єнот выпускной не нужен!, есть один выпускной – окончание школы !».

Оксана Ковальова, https://kourier.in.ua/

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: