Вперше Укрпошта випустить марку до ювілею уродженця Сумщини Куліша

28.01.2019

cерпня 2019 року виповнюється 200 років з дня народження Пантелеймона Куліша — письменника, перекладача, історика, фольклориста, громадського діяча, однієї з визначних постатей національної культури. Враховуючи вагомий внесок Пантелеймона Куліша у розвиток української літератури, у культурне та суспільно-політичне життя України, Верховна Рада України у своїй постанові від 19 червня 2018 року запропонувала публічному акціонерному товариству «Укрпошта» видати серію поштових марок, присвячену 200-річчю з дня народження Пантелеймона Куліша.

На звернення Інституту літератури ім. Т.Г. Шевченка та його Центру дослідження життя і творчості П. Куліша у грудні відбулося засідання Редакційно-художньої ради з питань видання поштових марок, маркованих конвертів і карток в Україні, де було ухвалено рішення про випуск поштової марки, конверта «Перший день» та проведення спецпогашення до Кулішевого ювілею. Це буде перша марка за всі часи, присвячена Кулішеві.

У постанові ВР також передбачається проведення ремонтно-реставраційних робіт в музеї Пантелеймона Куліша при Шосткинській міській бібліотеці імені Л. Толстого з виділенням коштів для придбання експонатів та поповнення фондових колекцій;

Передбачається також оголошення конкурсу та забезпечення спорудження у 2019 році пам’ятників Пантелеймону Кулішу на його батьківщині в смт Воронежі Шосткинського району Сумської області та в місті Києві.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: