Убивць роменського лікаря взяли під варту без права вийти під заставу

28.01.2019

За клопотанням прокуратури двом підозрюваним в умисному вбивстві роменського лікаря та третьому, якому інкриміновано розбій, обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою без права на заставу терміном на 60 діб.

Нагадуємо, що прокуратурою Сумської області спільно зі Слідчим управлінням та Управлінням карного розшуку ГУ НП у Сумській області за результатом проведених заходів розкрито умисне вбивство 77-річного лікаря з міста Ромни, що сталось 20 грудня 2018 року.

Під час досудового розслідування встановлено, що злочин було скоєно з корисливих мотивів трьома місцевими. Зловмисники вирішили обікрасти будинок потерпілого. Прибувши до місця злочину на автомобілі, один з чоловіків залишився на вулиці вартувати, інші двоє проникли до приміщення, зламавши вхідні двері. У будинку господар почав чинити опір нападникам, під час чого вони нанесли потерпілому декілька ударів по голові монтировкою. Від отриманих травм чоловік помер. Зловмисники викрали лише старенький мобільний телефон та банківську картку, на якій знаходилося близько 1500 грн, які вони так і не змогли зняти.

У суботу, 26 січня 2019 року, нападників за оперативного супроводу спецпідрозділу «КОРД» затримано в порядку ст. 208 КПК України. Двом чоловікам, які заподіяли смерть потерпілому, повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 187 (розбій), п. п. 6, 12 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство з корисливих мотивів групою осіб) КК України, санкція якої передбачає довічне позбавлення волі. Третьому, який залишався на варті, повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 187 (розбій) КК України. Окрім того, вони відповідатимуть ще за 10 крадіжок. Двоє затриманих – жителі м. Ромни, третій з Роменського району. Зловмисникам 22, 29 та 33 роки, повідомляє прес-служба прокуратури області.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: