У Сумах відомий бар порушував гігієнічні вимоги

30.01.2019

Суд підтвердив законність проведеної планової перевірки та застосування штрафних санкцій до ПВСП «Проспект» у зв’язку з порушенням законодавства про безпеку харчових продуктів.

Фахівцями Головного управління Держпродпотребслужби в Сумській області в серпні 2018 року здійснено планову перевірку закладу громадського харчування «Проспект» на предмет дотримання законодавства у сфері безпеки харчових продуктів. Під час перевірки було виявлено ряд порушень гігієнічних вимог щодо поводження з харчовими продуктами, які створювали загрозу життю і здоров’ю громадян, а саме численні факти забруднення цеху приготування харчових продуктів, відсутність належного захисту від забруднення харчових продуктів на стадії переробки, порушення температурних умов зберігання харчових продуктів .

За даним фактом першим заступником Головного управління Держпродпотребслужби в Сумській області Євгеном Лазоренком було винесено постанову про накладення на ПВCП «Проспект» штрафу в розмірі десяти мінімальних заробітних плат — 37 230 гривень.

Не погодившись із даною постановою, суб’єкт господарювання оскаржив його до Сумського окружного адміністративного суду.

За результатами розгляду даної справи, фахівці відділу правового забезпечення довели правомірність проведеної перевірки та застосованих штрафних санкцій, у зв’язку з чим рішенням Сумського окружного адміністративного суду було відмовлено в задоволенні позовних вимог ПВСП «Проспект».

Головне управління Держпродпотребслужби в Сумській області застерігає споживачів бути уважними в закладах громадського харчування, і перед тим, як скористатися їхніми послугами потрібно переконатися, що на даному підприємстві дотримуються гігієнічні вимоги щодо поводження з харчовими продуктами. В іншому випадку — звернутися до Головного управління Госпродпотребслужби в Сумській області з заявою про проведення позапланової перевірки такого закладу. Бережіть своє життя та здоров’я, повідомляє сайт відомства.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: