У Сумах оштрафували магазин за неправильну акцію

30.01.2019

Суд підтвердив законність прийнятого рішення про накладення штрафу за порушення законодавства про рекламу до суб’єкта господарювання.

Одним із напрямків роботи Головного управління Госпродпотребслужби в Сумській області є здійснення контролю за дотриманням законодавства про рекламу. При проведенні перевірки встановлено, що підприємством у вітрині магазину розміщена реклама про знижки цін на товар, але не вказані відомості про дату початку і закінчення знижки цін, що є порушенням вимог ч. 5 ст. 8 Закону України «Про рекламу». За даним фактом начальником Головного управління Держпродпотребслужби в Сумській області Віталієм Моїсеєнком прийняте рішення про застосування штрафних санкцій в розмірі 5083 грн.

Начальником відділу правового забезпечення підготовлено і направлено адміністративний позов до Харківського окружного адміністративного суду про стягнення застосованого штрафу. У ході судового розгляду відділом було доведено законність проведеного заходу державного контролю та застосованих штрафних санкцій, у зв’язку з чим Харківський окружний адміністративний суд прийшов до висновку про законність та обгрунтованість позовних вимог і стягнув з підприємства штраф.

Відділ правового забезпечення нагадує, що відповідно до Закону України «Про рекламу», особи, винні в порушенні законодавства про рекламу, несуть відповідальність, передбачену законом, повідомляє сайт відомства.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: