На Сумщині на підрозділах ПАТ «Укрнафта» знайшли низку порушень

30.01.2019

Державною екологічною інспекцією у Сумській області в період з 08.01.2019 по 21.09.2019 проведена планова перевірка дотримання вимог природоохоронного законодавства на відокремлених підрозділах ПАТ «Укрнафта».

На території Сумської області були перевірені всі розміщені відокремлені підрозділи ПАТ «Укрнафта»: Качанівський газопереробний завод ПАТ «Укрнафта», НГВУ Охтирканафтогаз ПАТ «Укрнафта», НГВУ Полтаванафтогаз ПАТ «Укрнафта», НГВУ «Чернігівнафтогаз» ПАТ «Укрнафта», Полтавське тампонажне управління ПАТ «Укрнафта», Монтажно – налагоджувальне управління ПАТ «Укрнафта», Структурна одиниця (філія) «Укрнафта-Буріння» ПАТ «Укрнафта», Управління транспорту ПАТ «Укрнафта».

Обстеження земельних ділянок, які знаходяться у користуванні ПАТ «Укрнафта» на предмет їх псування чи забруднення, було обмежено у зв’язку з погодними умовами та  значним сніговим покривом, тому проведено вибірково.

Під час перевірки виявлені наступні правопорушення: починаючи з 21.01.2019, викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря від стаціонарних джерел пункту очищення і заміру газу (ПОЗ-3) Рибальського родовища ЦВНГ №1, промислової газорозподільчої станції (ПГРС) Рибальського родовища ЦВНГ №1, дожимної насосної станції (ДНС) Рибальського родовища ЦВНГ №1 НГВУ «Охтирканафтогаз» здійснюються без дозволу на викиди; до обліку відходів пакувальних матеріалів і тари за формою 1-ВТ включені не всі види відходів, що утворюються на підприємстві; спалювання твердих побутових відходів; не укладений договір на вивезення ТПВ; недостовірність складання статистичної звітності, показника загального утворення відходів.

Крім того, під час обстеження території Бугруватівського родовища виявлено розгерметизацію нафтопроводу Бугрувате-Рибальці, що призвело до виливу нафти на земельну ділянку площею 1260 м2. Під час обстеження на зазначеній земельній ділянці відібрано проби ґрунту, на даний момент проби перебувають в роботі.

До адміністративної відповідальності притягнено 12 осіб на суму штрафів 2261 грн. Підприємству виданий припис на усунення порушень, повідомляє сайт Держекоінспекції Сумської області.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: