Киянин розповів, як став жертвою шахрайських дій у Конотопі

31.01.2019

Киянин Євген Гончар у Фейсбуці поділився новою схемою шахраїв в Україні, жертвою якої він став.

«Корисна історія про магічний телеграм-бот @OlxNotifyBot, конотопську поліцію та казкове везіння.

Історія почалась з того, що в мене в поїзді вкрали ноутбук, моєму розпачу не було меж. Але зібравшись, зранку по приїзду поїзда я написав заяву про злочин в поліції.

Звісно, що надія було близькою до нуля. Але «близько до нуля» і «ноль» це все ж таки різне, тому я періодично моніторів сайт ОЛХ, але без особливого успіху, поки не прочитав в мережі про бота, який це робить сам. І буквально наступного ранку він мені повідомив, що ноутбук схожий на мій продають в Конотопі.

Контакт з продавчинею було встановлено і домовлено про купівлю, але продавець у Конотопі не хотів надсилати НовоюПоштою, пропонуючи «Олх доставку», яка передбачає заморожування коштів, що звісно ускладнювало б слідчі дії. Тому я запропонував продавчині скинути ціну, щоб я сам приїхав в Конотоп.

Домовились на 16-30, проте приїхав я на 3 години раніше, щоб спланувати все з поліцією. Основні застереження від друзів і колишніх поліцейських були саме на елементі «поліція Конотопа». Проте хлопці у відділку виявились адекватними і ми спланували «спец операцію».

В момент Х на вокзалі крім мене було ще З оперативника. Продавчиня запропонувала зустрітися в кафе поруч. Після огляду ноутбука за 5 хв, до нас зайшов оперативник і спектакль завершився.

Після цього ми витратили ще десь дві години на всі процесуальні дії. І тепер щасливий власник ноутбука їде в Київ 

Друзі стежте за речима», — написав Євген.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: