На Шосткинщині планують відновити добування торфу

31.01.2019

У ході наради щодо відновлення виробничої діяльності дочірнього підприємства «Шосткаторф» в. о. директора ДП «СУМИТОРФ» Петро Чернишов представив нового виконуючого обов’язки директора «Шосткаторф» Вадима Сніжко.

«Відновлення втраченої документації, необхідної для видобутку торфу на Шосткинщині, триває. Ініціативу відродження галузі підтримали ще минулого року на всіх рівнях влади. На ці потреби, за сприяння народного депутата України Ігоря Молотка в державному бюджеті було зарезервовано 15 мільйонів гривень. Фахівці ДК «Укрторф» обстежили ділянки з покладами торфу на території Клишківської сільської ради площею 38 га і 39,5 га та Бичихівську ділянку площею 30,2 га на території Вовнянської сільської ради», — повідомили у Шосткинській РДА.

За інформацією Державної служби геології та надр України, на території Шосткинщини всього розвідано територій з покладами торфу на площі понад 500 га. Найбільш перспективними для розробки в даний час визначені поклади на території Клишківської сільської ради.

Підприємство «Шосткаторф» має намір почати укомплектовувати штат працівників і реалізацію торфокрошки, а саме 4 тис. тонн, що зберігається на території підприємства.

Як зазначив Вадим Сніжко, всього планується створити до 70 робочих місць, буде придбано обладнання для повного циклу виробництва торфобрикетів і субстрату.

«На даний момент, зменшуючи обсяг споживання газу, логічно було б використовувати ресурс, який є на нашій території. Технологічні процеси забезпечують можливість заміщати ним дороге паливо. До всього це ще й певний спектр соціальних гарантій для жителів району. Тож адміністративну підтримку із земельних та загальних питань торфопідприємству, зі свого боку, ми продовжимо забезпечувати», — зазначив голова РДА Володимир Ждаміров.

http://shostka.info/

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
23.04.2024 Борці з Сумщини виграли чемпіонат України з панкратіону
23.04.2024 За добу п’ятьох жителів Сумщини ошукали, обіцяючи міжнародну грошову допомогу
23.04.2024 У Сумах п’яний водій мікроавтобуса кружляв у дворі і спричинив ДТП
23.04.2024 У Краснопіллі вогнеборці ліквідували загоряння в житловому секторі
23.04.2024 У Софії Київській презентували видання про Конотоп XVIII століття
23.04.2024 Нардеп Тетяна Скрипка працює над відкриттям Центру життєстійкості в Сумах

Коментарі: