Справу щодо організаторів грального бізнесу в Сумах скеровано до суду

01.02.2019

Оперативниками Управління захисту економіки в Сумській області Нацполіції під процесуальним керівництвом прокуратури Сумської області була викрита мережа гральних закладів у м. Суми. Дані заклади функціонували під виглядом розповсюдження лотереї.

Під час проведення санкціонованих обшуків правоохоронці вилучили гральне обладнання та фінансово-господарську документацію. Обладнання було направлено на експертне дослідження. Згідно з висновками на комп’ютерній техніці встановлено програмне забезпечення – симулятори гральних автоматів типу «iConnect». Разом з тим було встановлено, що договори про, начебто, розповсюдження лотереї від імені одного з операторів державних лотерей підроблені.

Крім того, що інформація про ці заклади відсутня на офіційному сайті вказаного оператора, також на офіційній лист правоохоронців було отримано відповідь про відсутність укладання будь яких договорів про здійснення відповідної діяльності від імені оператора.

Під час слідства було встановлено осіб, які причетні до організації та функціонування гральних закладів. Це 3 мешканців обласного центру.

У четвер, 31 січня, організатору групи повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 28, ч. 1 cт. 203-2 (Зайняття гральним бізнесом) Кримінального кодексу України.

Раніше двом учасникам організованої групи також було повідомлено про підозру за вказаними статтями.

Наразі досудове розслідування у даному кримінальному провадженні завершено, обвинувальний акт направлено до суду з кваліфікуючою ознакою «вчинення злочину у складі організованої групи».

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
20.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 57 вибухів
20.04.2024 Жителя Кам’янки судитимуть за виготовлення зброї
20.04.2024 «Сумський заповідник у смартфоні» – у фіналі Національного конкурсу проєктів
20.04.2024 “Велику шкоду нанесло”: мешканці Орлівки розповіли про російську атаку КАБами
20.04.2024 На Глухівщині психоневрологічний інтернат отримав благодійний вантаж від доброчинців
20.04.2024 Тростянець отримає 180 млн грн на реконструкцію очисних споруд

Коментарі: