У Сумах суд скасував результати тендеру на суму 2,1 млн грн

01.02.2019

До Господарського суду Сумської області звернувся заступник  керівника Сумської місцевої прокуратури  з позовом в інтересах держави до відповідачів — управління капітального будівництва та дорожнього господарства Сумської міської ради, приватного підприємства «Гермес» про визнання недійсними результатів державної закупівлі та договору про закупівлю. Прокурор просить суд визнати недійсним договір на реконструкцію приміщення по вул. Шишкіна, 12 на суму 2158153 грн, укладений між відповідачами.

Представники позивачів на судове засідання не з’явились, не надали письмових пояснень по справі.

На думку прокурора, яку він представив у суді, сторонами укладено договір з порушенням вимог Закону України «Про публічні закупівлі», а тендерна пропозиція другого відповідача не відповідала вимогам чинного законодавства, що є підставою для визнання недійсними результатів державної закупівлі.

Суд дійшов висновку, що  за результатами прийнятих тендерним комітетом замовника рішень порушено такий принцип проведення публічних закупівель, як об’єктивна та неупереджена оцінка тендерних пропозицій та надано незаконну перевагу другому ПП “Гермес» перед іншим учасником торгів, хоча його пропозиція не відповідала умовам тендерної документації.    Оскільки замовником були порушені вимоги Закону України «Про публічні закупівлі» щодо визначення переможця торгів, то вимога прокурора  про визнання недійсним рішення тендерного комітету з конкурсних торгів щодо оцінки конкурсних пропозицій учасників, оформленого протоколом від 24.07.2018, визнана судом  правомірною, обґрунтованою та такою, що підлягає задоволенню і прийняв відповідне рішення.

На даний час рішення суду не набрало законної сили і  у сторін є можливість оскаржити його в апеляційному порядку.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: