«Сумигаз» оштрафували на 68 тисяч гривень за протиправні дії

01.02.2019

За результатами розгляду заяви ФОП Лук’яненка С. М. (м. Лебедин Сумської області) щодо не відновлення на його письмове звернення газопостачання належного споживачу об’єкта територіальним відділенням була розглянута справа за ознаками зловживання монопольним становищем ПАТ «Сумигаз» на ринку розподілу природного газу.

Розслідуванням у справі було встановлено:

ФОП Лук’яненком С.М. здійснюється господарська діяльність із надання в оренду нежитлових приміщень обладнаних автономним газовим опаленням.

ПАТ «Сумигаз» в опалювальний період (березень 2018 року) при виході з ладу засобу обліку газу з незалежних від споживача причин проігнорувало заявку приватного підприємця на встановлення іншого наявного (резервного) лічильника, що пройшов повірку у грудні 2017 року.

Внаслідок ігнорування ПАТ «Сумигаз» свого обов’язку усунути виявлене порушення споживання через встановлення іншого придатного до використання лічильника, а не через припинення газопостачання, підприємець не зміг забезпечити належні умови для своїх орендарів, що призвело до розірвання ними договорів оренди нежитлових приміщень із втратою підприємцем не отриманого прибутку та зниженням його конкурентоздатності на ринку.

Такі протиправні дії ПАТ «Сумигаз» перешкоджають здійсненню підприємницької діяльності для малого бізнесу.

У зв’язку з зазначеним, враховуючи правову позицію ПАТ «Сумигаз» щодо не визнання вчинення порушення, а також рецидив в діях ПАТ «Сумигаз» щодо ігнорування законних інтересів своїх споживачів, адміністративна колегія територіального відділення застосувала максимально можливий для своїх повноважень розмір штрафу – 68 тисяч гривень.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: