Відвідувачам торговельного центра в Сумах пропонували «п’яні» окуляри

01.02.2019

Окуляри, що імітують стан алкогольного сп’яніння, запропонували приміряти відвідувачам торговельного центра «Мануфактура». Акцію організували представники патрульної поліції.

«Алко-окуляри імітують стан алкогольного сп’яніння – приблизно 0,5-07 проміле алкоголю. Ми пропонуємо спробувати відчути, як водій бачить дорогу і простір, коли він сідає за кермо», – розповіла інспектор із зв’язків з громадськістю УПП  Сумській області Оксана Красовська.

«Складнувато. Я, звичайно, старалась, але таке відчуття, що я йду не по тій лінії. Я не кермую, але здаю на права зараз. Але я не планую пити за кермом», – поділилася

«Це дуже складно. Ці окуляри імітують враження алкогольного сп’яніння, тому це дуже важко. Це дуже класно, коли проводять таку освітницьку роботу і намагаються людей вберегти від проблем», – розповів учасник акції Дмитро Швачко.

Третій етап експерименту – письмові вправи. Треба навести контур дорожнього знаку, по-друге – знайти вихід із лабіринту, не зачепившись і по-третє написати 3 рази обіцянку «я ніколи не сяду за кермо в нетверезому стані».

Акцію «Випробуй у безпеці» в Сумах організували п’ятий  раз. Наприкінці заходу учасникам роздали інформаційні пам’ятки про відповідальність за керування в нетверезому стані.

У 2018 році в Сумах патрульні поліцейські склали 924 протоколи на водіїв за керування в нетверезому стані. За січень поточного року – 46. Минулого року нетверезі водії потрапили в аварії 61 раз. Допустимий рівень алкоголю в крові людини – 0, 2 проміле. Відповідальність за керування у стані сп’яніння  починається від 10200 гривень і позбавлення керування на рік і вище.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: