У Сумах опозиціонери відновили портрети Героїв Великої Вітчизняної війни, розбиті вандалами

02.02.2019

До дня 76-ї річниці переломного етапу битви під Сталінградом сумські опозиціонери відновили три портрети Героїв Великої Вітчизняної війни, які були зруйновані вандалами вночі 8 листопада минулого року у сквері Героїв Сталінграду, що наразі носить ім’я Героїв Сумщини.

Тоді голови фракцій Опозиційного блоку в обласній та міській раді Сум Олександр Стрельченко і Ігор Перепека зазначили, що вандали вчинили дуже ганебно, оскільки ніхто не має права знищувати пам’ять героїв-переможців, що принесли мир нашій країні більш як 70 років тому. Та пообіцяли відновити стели.

Виконали свою обіцянку напередодні ювілейної дати.

«Сьогодні – знаменний день! Саме 2 лютого виповнюється 76 років з дня капітуляції німецьких військ під Сталінградом. Ми вирішили, що буде символічно встановити портрети Героїв Великої Вітчизняної війни, розбиті вандалами в листопаді минулого року, саме до 2 лютого. На наше глибоке переконання, це був абсолютно аморальний, низький вчинок з боку вандалів, якому немає прощення. Пам’ять про наших земляків, які захистили Батьківщину в роки Великої Вітчизняної війни, священна, і ніхто не має права її оскверняти», — наголосив Олександр Стрельченко.

«Якщо нічого не робити, то нічого і не буде зроблене. Ми маємо показувати приклад усім і довести, що ніхто зі сторони не прийде і не відновить наші пам’ятники, не збереже нашу історію і не донесе правдиву інформацію про те, що важливо і що не можна втрачати. Так було з Вічним вогнем, нашими святами, пам’ятниками, які стали не потрібними державі. Зате залишаються потрібними людям», — говорить Ігор Перепека.

Опозиціонери дякують за допомогу у відновленні пам’ятників працівникам та особисто керівнику КП «Зеленбуд», голові спілки ветеранів АТО Сумської області Володимиру Лаврику.

Нагадаємо, Сталінградська битва стала найбільшою сухопутної битвою в ході Другої світової війни і одним з переломних моментів в ході військових дій, після яких німецькі війська остаточно втратили стратегічну ініціативу.

200 героїчних днів оборони Сталінграду увійшли в історію, як найбільш кровопролитні і жорстокі. При обороні міста загинули і були поранені понад мільйон радянських солдатів і офіцерів.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: