У Сумах скоїли розійний напад на квартиру

03.02.2019

Ввечері  на лінію « 102» звернувся чоловік і повідомив, що двоє невідомих увірвалися до квартири, зв’язали його, погрожуючи фізичною розправою, вимагали гроші. У результаті забрали два мобільні телефони, 8000 гривень і зникли.

Працівники поліції, які виїхали за вказаною адресою, з’ясували, що злочин був скоєний на квартирі приятеля заявника, в якій той тимчасово мешкав із своєю подругою. Зі слів потерпілого, люди, які увірвалися в приміщення, назвалися поліцейськими.  Проаналізувавши деталі злочину, правоохоронці дійшли висновку, що його могли скоїти люди, які мали доступ до цієї квартири. Що ж до самого господаря, то він пішов у справах незадовго до розбійного нападу.

«Це викликало певні підозри, особливо враховуючи той факт, що чоловік свого часу притягувався до кримінальної відповідальності за скоєння крадіжок, грабежу, наркозлочинів, — коментує подію Павло Карабута, начальник Сумського відділу поліції, —  під час спілкування він спочатку всіляко заперечував свою причетність до скоєння даного злочину, але під тиском беззаперечних доказів зізнався. Розповів, що в такий спосіб намагався підштовхнути приятеля, якому сам запропонував пожити в нього за гроші, найскоріше з’їхати. Тож попросив своїх знайомих допомогти йому в цьому. За сценарієм господар мав піти з квартири, а ключі віддати спільникам. Ті, під виглядом поліцейських, повинні були увірватися в приміщення, залякати квартиранта та відібрати гроші. Так і вийшло. Сам  «сценаріст» також отримав свою частку від награбованого».

Спільників зловмисника поліцейські вирахували і затримали того ж дня. Один із них мав багатий кримінальний досвід у скоєнні крадіжок, грабежів та шахрайств. Наразі вони дають пояснення слідчим. Їхні дії кваліфікували як «Розбій» і розпочали кримінальне провадження. За скоєне всім загрожує  від 7 до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна, повідомляє Відділ комунікації поліції Сумської області.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: