На Сумщині посадили АТОвця, який продавав зброю і боєприпаси

04.02.2019

Прокуратурою Сумської області підтримано публічне обвинувачення стосовно 41-річного жителя Липоводолинського району, який налагодив збут бойових припасів та зброї із зони проведення АТО.

Нагадуємо, що прокуратурою спільно зі співробітниками Слідчого управління ГУ НП в Сумській області за оперативного супроводу Служби безпеки України в Сумській області вказану особу було затримано 20 червня 2018 року безпосередньо під час продажу за 11 тис 200 грн чотирнадцять оборонних осколкових ручних гранат Ф-1, чотирнадцять запалів до них та 480 набоїв до автомата Калашникова.

«У ході слідства встановлено та доведено в суді, що обвинувачений під час проходження служби 2015 року в зоні проведення антитерористичної операції в Луганській області зробив декілька сховищ зі зброєю, бойовими припасами та вибуховими речовинами. Після демобілізації, не маючи постійного джерела доходу, чоловік підшукував потенційних покупців, яким за винагороду обіцяв продати будь-яку зброю», – розповів прокурор відділу прокуратури Сумської області Дмитро Биченко.

За вироком суду чоловіка визнано винним за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження з боєприпасами) КК України та засуджено до 3 років 6 місяців позбавлення волі.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: