04.02.2019
У Сумах підбили підсумки першого гастрономічного фестивалю «Слобожанські смаки». Він проходив у 10 ресторанах обласного центру з 7 по 14 січня. Експертна комісія визначила кращі страви і установи гастрофесту:
— номінація «Краще блюдо» — «бараболя-маківниця» від ресторану «Simbiosi» (картопляне пюре з маком, підкопченими реберцями, запеченим буряком і морквяним соусом);
— номінація «Автентичне блюдо» — шпундра від ресторану «Testo» (свинячі ребра, тушковані з бурякоу в буряковому квасі);
— номінація «Народний вибір» — кров’янка з тушкованою капустою від «Family» (за результатами народного онлайн-голосування);
— номінація «Традиційна кухня» — «Старий млин» (традиційний підхід до приготування страв);
— номінація «Народний заклад» — «Шалена шкварка» (за найбільшу кількість чеків у рамках гастрофеста).
Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua
Інші новини:
24.11.2025 На Сумщині росіяни застосували новий вид особливо безжальних мін, схожих на сигарети
24.11.2025 Суми знову без води: півміста на сухому пайку, графіки подачі повертаються
24.11.2025 «Світло буде — але не всім і не завжди»: Сумчан попередили про нові годинні відключення 25 листопада
24.11.2025 Б’ють по тим, хто рятує: у Сумах ворог прицільно знищив пожежний автомобіль
24.11.2025 У Сумах терміново відкривають Пункти незламності через удар по енергетиці