На залізничному вокзалі в Сумах знайшли пістолет

04.02.2019

У рамках проведення операції «Зброя та вибухівка» поліцейські проводять ряд заходів, спрямованих на вилучення зброї та боєприпасів, що незаконно зберігаються жителями регіону. Операція розпочалася 2 лютого і триватиме до кінця місяця.

Так, під час патрулювання міста Охтирка в поле зору працівників групи реагування патрульної поліції потрапив 28-річний місцевий житель. Чоловік при появі поліцейського автомобіля різко вирішив змінити напрямок руху. Коли ж його вирішили перевірити, в рюкзаку знайшли банку мисливського пороху «Сокол» вагою близько 700 грамів. Правоохоронцям він пояснив, що вибухову речовину нещодавно знайшов під час прогулянки в лісі, яку вирішив залишити собі.

А ось 61-річна сумчанка сама звернулась до поліції та видала мисливський порох, який знайшла під час прибирання в одному з господарських приміщень, що належав її покійному чоловіку.

Проявив свідомість і 42-річний житель обласного центру. Знайшовши на залізничному вокзалі стартовий пістолет «Blow», калібру 9 мм з ознаками переробки на бойовий, він прийшов до місцевого відділу поліції та видав його правоохоронцям.

Ще двох порушників виявили працівники Сумського відділу поліції. 19-річний хлопець по місту гуляв із кастетом, а у його однолітка правоохоронці під час поверхневої перевірки виявили та вилучили револьвер «Флобер», калібру 4 мм та 7 набоїв до нього.

Усе вилучене правоохоронці направили на проведення відповідних експертиз. За всіма фактами відкрили кримінальні провадження за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами та вибуховими речовинами», яка передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до п’яти років.

Поліцейські звертаються до всіх жителів Сумщини з проханням, не наражати себе та близьких на небезпеку та добровільно здавати зброю та вибухівку, що незаконно зберігаються. Адже ті громадяни, які добровільно звернуться до поліції для здачі зброї, боєприпасів, вибухових матеріалів та спеціальних засобів, що зберігаються незаконно, звільняються від кримінальної відповідальності.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: