Громади на Сумщині мають змогу ремонтувати дороги за програмою співфінансування 5050

05.02.2019

Перший заступник голови облдержадміністрації Вадим АКПЄРОВ під час публічного звіту «Результати ремонту та будівництва доріг за 2018 рік» закликав керівників місцевих органів самоврядування до взаємодії у вирішенні питання відновлення дорожнього полотна в області.

Говорячи про гостроту питання якості місцевих доріг, Вадим Акпєров зазначив про готовність обласної влади підтримувати ініціативу керівників міст і районів, сільських і селищних голів щодо формування переліку шляхів місцевого значення, вулиць і доріг комунальної власності, де буде виконано ремонт у 2019 році.

«Є певна стратегія відремонтувати за найближчі роки всі дороги на Сумщині. Тому ми закликаємо місцеве самоврядування до взаємодії, адже саме від них залежить розвиток громад, комфорт пересування жителів, безпека на дорозі».

Начальник управління інфраструктури Сумської обласної державної адміністрації Володимир ДУДЧЕНКО повідомив про те, що в області за ініціативи голови облдержадміністрації Миколи КЛОЧКА була започаткована програма 50/50, що передбачає спільне фінансування ремонту та відновлення доріг на Сумщині.

«Обласна влада в першу чергу співфінансуватиме коштами з Державного дорожнього фонду ті ремонтні роботи, на які органи влади на місцях чи соціально відповідальний бізнес готові виділити рівнозначну суму, – говорив Володимир Дудченко. – Зокрема у 2018 році саме завдяки такій співпраці нам вдалося залучити майже 40 мільйонів гривень на ремонт доріг місцевого значення. Я вважаю, така взаємодія дуже ефективна, має позитивний результат, адже цілком направлена на розвиток територіальних громад Сумської області».

«І влада, і громадськість повинні чітко усвідомлювати, що неможливо відремонтувати всі дороги Сумщини за один рік. Але насамперед важливим є те, що цей процес вже розпочався, і я запевняю вас у його продовженні», – наголосив перший заступник голови облдержадміністрації Вадим Акпєров.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: