Обласна прокуратура поскаржилась в Мінкульт на місцеве училище

05.02.2019

Прокуратура Сумської області здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом можливого привласнення грошових коштів службовими особами одного з місцевих училищ. Зокрема перевіряється факт виплати заробітної плати працівникам за той час, коли вони не виконували трудові обов’язки, перебуваючи за межами України.

У ході слідства встановлено, що викладачі училища, виїжджаючи за межі України, проводили гастрольні заходи, зокрема, і в Російській Федерації. Досудове слідство за ч. 3 ст. 191 (привласнення чи розтрата коштів) КК України триває. Однак, зважаючи на тимчасову окупацію Російською Федерацією частини території нашої держави, на здійснення цією країною збройної агресії, така поведінка керівника навчального закладу та інших співробітників є неприпустимою і не може залишатися без уваги та відповідного реагування, у тому числі поза межами кримінального провадження.

Відтак прокуратурою Сумської області до Міністерства культури України направлено листа, у якому зазначено, що: «Директор та окремі педагогічні працівники згаданого навчального закладу, замість виховання у своїх учнів патріотизму, високої поваги до Конституції та законів України, її суверенітету і територіальної цілісності, поваги до культурних цінностей українського народу, його історико-культурного надбання і традицій, своїми діями, зокрема і особистим прикладом, спотворюють уявлення вихованців про справжні людські та державні цінності, спонукаючи розвинення у них меркантилізму та безпринципності».

Прокуратура наполягає на вжитті Міністерством культури України, як органом, до сфери управління якого належить училище, відповідних заходів до припинення виявлених порушень та створенні умов, за яких такі факти стануть неможливими у майбутньому.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: