У Шостці терміново б’ють тривогу через їдкий запах хімічних реактивів від місцевого заводу

05.02.2019

Сьогодні, 5 лютого, близько 17:00 у Шостці в районі плавального басейну та вулиць Шевченка, Свемівська, Чернігівська було чутно їдкий неприємний запах. Занепокоєні жителі міста зателефонували з цього приводу до виконкому, аби з’ясувати джерело сморіду.

Представник «Еко-контролю» В’ячеслав Павленко разом із заступником міського голови Шостки Ольгою Ткаченко виїхали в район заводу хімічних реактивів, щоб знайти джерело забруднювання повітря.

«Перебуваючи в районі прохідної заводу хімічних реактивів ми з Ольгою Ткаченко відчували їдкий запах хімічної речовини, від якого «першило» у горлі, він викликав кашель.

З власних джерел мені стало відомо, що їдкий запах також відчували мешканці Садового мікрорайону: вулиць Родини Кривоносів (колишня Паризької Комуни), Лесі Українки, Кленової.

Про забруднення повітря відразу повідомили екологічну інспекції в особі Ірини КРАСНОВОЇ, санітарно-лабораторну службу — Ірину ХАМІЦЕВИЧ, та службу порятунку «101». Працівники ДСНС виїхали до прохідної заводу хімічних реактивів для експрес-відбору проб повітря», — розповів В’ячеслав Павленко на своїй сторінці у Фейсбуці.

За його словами, результати експрес-досліджень не виявили у повітрі аміаку, хлору та сірководню. Для проведення перевірки та належного реагування за фактом забруднення  направлена відповідна заява до Державної екологічної інспекції з відповідною заявою.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
23.04.2024 Зранку на Великописарівську громаду скинули вибухівку з БпЛА
23.04.2024 У Глухові зіткнулися два легковика, від удару одна з автівок приземлилася на дах
23.04.2024 Сумчанка 500 днів чекає на повернення чоловіка, який зник безвісти на Донеччині
23.04.2024 У Сумській області майже на 8 мільйонів гривень збільшили видатки на підтримку Сил безпеки та оборони
23.04.2024 У Сумах судитимуть адвокатку, яка підбурила до підкупу суддів апеляційного суду Сумщини
23.04.2024 У поліції показали наслідки обстрілів Великописарівської громади

Коментарі: