Студентський форум у Сумах — піар «Батьківщини» з подвійним фінансуванням

06.02.2019

16-18 грудня 2016 року Суми приймали конкурс «Кращий студент України-2016», що проходив у рамках «Форуму студентської соборності».

Подія могла би стати найбільшим студентським заходом Сумщини, але, мабуть, не судилося. Організаторами виступили президент Студентської республіки (обирається на так званих «виборах» фестивалю «Студентська республіка» — найбільшій алкогольній гулянці для студентів з усієї країни) та голова профспілкового комітету СумДПУ – Михайло Ананченко та сама ВМГО «Студентська республіка» під патронатом партії «Батьківщина».

Насторожує те, що захід майже не висвітлювався у ЗМІ. Можливо, через те, що організатори не вміють працювати з пресою, а можливо причиною цього було те, що захід був не підготовлений належним чином.

Як стало відомо, програма форуму писалася в переддень, поліграфія друкувалася у день заходу, із запланованих 250 учасників було 60-70 (це учасники форуму та конкурсу). Щоправда, на відкритті форуму, що проходив у сесійній залі Сумської міської ради, було біля 150 людей, однак більшу частину їх складали студенти сумських ВНЗ, яких спеціально для цього «зігнали», знявши з пар. Захід організовувався разом з колишніми членами Молодих Регіонів і теперішніми — партії «Успішна країна». Зокрема – з Олександром Товкусом, якого через скандал за його участі швидко видалили з вкладки «організатори» на сторінці заходу в соціальній мережі «Вконтакті».

Ще кілька слів щодо програми форуму. Сніданок о 10-й ранку, вечеря – о 16:30, більшість часу протягом днів заходу — вільна.

Ввечері першого дня – інтеграційна вечірка, що мала пройти у СумДПУ ім. А. С. Макаренка. І хоч проходила вона на базі спортивно-оздоровчого табору «Орльонок», але інтегруватися учасникам, здається, вдалося. П’ять 5-літрових пляшок горілки, пиво, алкогольні ігри – ось як студенти знайомились між собою та працювали на благо України.

Приголомшливим також виявився факт подвійного фінансування заходу (тобто з двох бюджетів пройшли кошти за послуги, але одна частина пішла за призначенням, а інша –комусь у кишеню).

Відділом молоді та спорту Сумської міської ради (начальник — Віра Мотречко («Батьківщина»)) було виділено 41 880 грн (кошторис додається):

— проживання учасників форуму 80 чол * 90,75 * 2 доби = 14 520 грн.

— послуги з харчування учасників форуму 152 чол * 60 грн * 3 дні = 27 360 грн.

Крім того, кошти, які отримала організація ВМГО «Студентська республіка», вигравши конкурс проектів Міністерства молоді та спорту (89 500 грн) (кошторис додається), з них:

— Проживання учасників фіналу програми: 76 чол*250 грн*2 доби = 38 000 грн

— Харчування учасників фіналу програми: 150 *60 грн*2 доби = 18 000 грн.

Також, за словами учасників, організатори збирали з кожного з них по 200 грн організаційного внеску. Проста арифметика: 70 чол.* 200 грн = 14 000 грн. – на що саме пішли ці кошти залишається загадкою, і звіту за витрачання цих коштів, звичайно, ніхто не збирається оприлюднити.

І на завершення — зі сторони дійство взагалі виглядало як захід партії «Батківщина». Наприклад, відкриття форуму (це називалося – громадянський лекторій на тему: «Гуманістичні цінності як шлях до цивілізованого суспільства») проводилося в тому числі чотирма представниками Батьківщини: Олександр Лисенко – міський голова міста Суми («Батьківщина»), Віра Мотречко — депутат облради , начальник відділу молоді та спорту СМР, («Батьківщина»); Андрій Баранов – секретар СМР («Батьківщина»); Ігор Ганненко – депутат облради («Батьківщина»), прес-секретар міського голови.

Міський голова на своїй сторінці у Facebook навіть виклав фотографії з відкриття форуму, а згодом і повний фотозвіт заходу. «Я просто вражений цими активними та перспективними молодими студентами, які власними силами організували захід,в рамках якого, відбувся і форум, і навчання у форматі «громадянський лекторій», і визначення кращого студента України!», — зазначив Лисенко.

sumy.today

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: