У Сумах відомий супермаркет оштрафували за обман покупців та брудні закривавлені яйця

06.02.2019

Розмір штрафу складає 7000 грн.

Рішення про накладення штрафних санкцій прийняло сьогодні Управління Держпродспоживслужби Сумщини за наслідками позапланової перевірки в магазині мережі «АТБ» по вул. Кооперативній, 13. Під час перевірки було встановлено факт реалізації хлібобулочних виробів (торт), термін придатності до вживання якого минув. Крім того, встановлено факт реалізації яєць курячих, які не відповідали вимогам, зокрема були забруднені та мали сліди крові та посліду.

Також встановлено факт намагання ввести споживачів в оману. Мова йде про сир кисломолочний, на упаковці якого, окрім дати виготовлення, ще чітко зазначений і час. Мова про те, що термін придатності цього продукту закінчується не о 00.00 відповідної дати, а у час, зазначений на упаковці. Усупереч цьому товар продовжували реалізовувати, на зауваження споживача відповіли, що на упаковці це не час виготовлення, а службова інформація виробника.

За даними управління, були встановлені й факти реалізації сирників та вареників, інформація про дату виготовлення на яких зазначено вкрай нечітко та нерозбірливо, що не надає змогу споживачу визначити придатність цієї продукції до вживання.

Представники магазину на засідання комісії до Управління не прийшли.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: