Бездіяльність мера Мішеля визнана протиправною, а секретар міськради таки має сплатити 31 тисячу гривень

06.02.2019

Сумський окружний адміністративний суд задовольнив позовну заяву депутата Глухівської міської ради Лариси Громак до міського голови Мішеля Терещенка, в якій вона просила визнати протиправною бездіяльність мера.

Мова йде про події 12 квітня 2018 року, коли на сесії, яка проводилась у міському палаці культури, 20 депутатів проголосували за дострокове припинення повноважень секретаря міськради Олени Демішевої. Це питання було внесено в порядок денний опозицією, яка просила розглянути його першим, щоб унеможливити улюблений сценарій мера Мішеля, котрий у будь-яких ситуаціях воліє просто закрити сесію. Але мер пообіцяв, що такого не станеться. І це питання він поставить на голосування.

– Мер Мішель пообіцяв. Але не поставив на розгляд питання звільнення Олени Демішевої, до якої було безліч претензій. Він просто вийшов із зали, сказавши традиційні слова про «фантастичного секретаря», – нагадує Лариса Громак. – Тоді депутати самі продовжили сесію, як того вимагає регламент. Мене обрали головуючою, і таємним голосуванням 20 депутатів зняли секретаря з посади. Втім, закон для нашого мера і його справді фантастичної команди неписаний: Демішева всупереч рішенню ради продовжує десятий місяць ходити на роботу. Більше того, вона практично керує містом. Адже сам мер на роботі буває рідко.

Лариса Громак подала позов, суд визнав бездіяльність міського голови протиправною. Тобто мер був зобов’язаний ставити всі питання порядку денного на голосування. Як стверджують юристи, це рішення може бути першим у встановленні головного питання: чи законно займає посаду секретаря від 12 квітня 2018 року пані Демішева.

Утім, це не єдиний суд за останній час, де фігурує її прізвище. Так, відбулося засідання апеляційного суду стосовно виплати Демішевою збитків управлінню соцзахисту за незаконне звільнення свого часу начальника Лариси Громак. Тепер за свої амбіції (чи злочинні поради близького оточення) треба відшкодувати 31 тисячу гривень. Саме стільки УСЗН виплатило колишній очільниці за вимушені прогули.

Нагадаємо, зараз Лариса Громак працює керуючою справами Глухівської районної ради.

https://nedelya.info/

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: