У Глухові запровадили вибірковий карантин

06.02.2019

Цього тижня кількість хворих на грип та ГРВІ школярів збільшилася вдвічі в порівнянні з минулим, тому у Глухові довелося оголосити карантин вибірково. На вимушені канікули пішли чотири класи в ЗОШ №2 та один у ЗОШ №1. Щоб закрити заклади освіти на карантин повністю, потрібно, аби кількість хворих була більше 20%. Наразі, за даними відділу освіти, їх близько 5%.

Як прокоментувала завідуюча лабораторним центром Марина Матвієнко, показник порогового рівня не перевищено. В місті зменшилася кількість дорослих хворих, зате учнів – збільшилась. У районі показники залишилися на рівні минулого тижня. Поки карантинні заходи не проводилися. В області цього тижня зареєстровано 73 випадки грипу. Одна людина померла в Конотопі. Це вже третій летальний випадок цього року на Сумщині.

– Зараз дуже багато ускладнень після грипу. Причому пневмонії розвиваються дуже швидко: зранку немає, а під вечір є. Якщо з’являється задишка, починається друга хвиля високої температури (за 39º С), погіршується загальний стан, млявість, сонливість – це можуть бути ознаки пневмонії. Потрібно звернутися до лікаря, здати аналізи та пройти рентген, – коментує головний лікар ЦПМСД Глухівського району Олександр Тюльпа.

Нагадаємо, що в департаменті охорони здоров’я повідомляли про три нові штами грипу. Замість пандемічного, до якого ми звикли, H1N1 Каліфорнія, прийшли H1N1 H3N2 Сингапур, H1N1 Мічиган та B Колорадо, який виявили в США торік.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: