Сумчани скаржаться на зруйновані газони після ремонту доріг

06.02.2019

Зобовязати будівельників відновлювати газони та інші зелені насадження під час ремонту дворів і доріг просить автор електронної петиції Мi Андрiй Анатолiйович.

«Приведення до ладу зелених насаджень має бути частиною будь-якого ремонту вулиць, а також “євродворів”. На жаль, у місцевих гуру урбаністики вистачає клепки лише на тротуари із примітивної сірої плитки. Це не є достатнім для перетворення міста Суми на щось схоже на нормальне європейське місто. Місту потрібні зелені газони, кущі та дерева. Не формальні зелені зони, які фактично часто є багном і калюжами, а якісні газони зі здоровою травою.

Крім того, що під час реконструкцій вулиць ніхто не займається газонами, після кожного ремонту тротуару підрядні організації залишають гори піску і сміття. Навіть на сайті Сумської міської ради, де є новина про ще кілька метрів тієї ж сірої плитки, на фото видно залишки піску, які ніхто не прибрав: https://smr.gov.ua/uk/novini/miske-gospodarstvo/12372-dityachomu-parku-kazka-dodali-komfortu.html ФОП Рикун А.Ю. немає діла до спаплюженого ними ж газону. Вражає той факт, що таке неподобство розмістили на сайті міської ради як досягнення, і ніхто не помічає таку жахливу халтуру.

Інший “гарний” приклад — зупинка на вулиці Троїцька, навколо якої по периметру насипали піску на зелену траву — красиво та “по-європейські”.

Така ж ситуація майже на кожному об’єкті. Замість приведення до ладу газонів і висадження трави як частини ремонту, на об’єктах залишають будівельне сміття (щебінь, шматки асфальту) та пісок.

Пропонується:

1. Зробити обов’язковим приведення до ладу газонів включно з завезенням нормального ґрунту під час будь-якого ремонту тротуарів.

2. Значно підвищити вимоги до якості робіт і не приймати відверту халтуру, яка є зараз майже на всіх об’єктах.

3. Покращити якість проектування пішохідних доріжок, які мають бути зручними, та не спонукати пішоходів “зрізати” та витоптувати залишки трави на газонах», — йдеться в петиції.

Дата початку збору підписів: 6 лютого 2019 р. До кінця збору підписів залишилось: 45 днів. Станом на 6 лютого петицію підписали 5 осіб з 250 необхідних.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: