24 педагоги Сумщини візьмуть участь у пілотному проекті МОН

07.02.2019

Про це під час прес-конференції в обласному Департаменті освіти і науки говорив директор Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти Олександр СИДОРЕНКО.

У 2019 році стартує сертифікація вчителів початкової школи. Як повідомила міністр освіти і науки Лілія ГРИНЕВИЧ, це добровільний інструмент, який у 2019 році буде запроваджено як пілотний проект.

«Ми розраховуємо на 1000 охочих вчителів, бо маємо відпрацювати цей інструмент. …Роботу вчителів оцінюють педагоги, а не чиновники, це дуже важливо. Непроходження сертифікації не несе жодних наслідків, просто вчитель не отримує бонусів, які дає проходження сертифікації», – розповіла Лілія Гриневич.

Відбуватиметься оцінювання фахових умінь у форматі ЗНО. Створюватиме завдання для перевірки та організовуватиме незалежне тестування Український центр оцінювання якості освіти. Зокрема, УЦОЯО розроблятиме загальні характеристики тестів та схеми нарахування балів за виконання завдань тестів. Кожен учасник сертифікації зареєструє власний електронний кабінет, де й буде оприлюднено результати пройденого оцінювання впродовж 15 днів.

На Сумщині, за словами Олександра Сидоренка, квота МОН на 24 особи вже повністю заповнена. Ця сертифікація складатиметься з трьох частин: самооцінка роботи вчителя, вивчення його практичного досвіду та тестування вчителів.

«Вчителі які пройшли сертифікацію, отримають 20% надбавки до заробітної плати. А також матимуть змогу використовувати цей сертифікат протягом трьох років як атестацію», – пояснив директор Харківського центру оцінювання якості освіти.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: