Директор “Міськсумиліфт” залишатиметься під домашнім арештом

07.02.2019

6 лютого у  суді слухали дві апеляційні скарги – від прокуратури та сторони захисту щодо запобіжного заходу для директора ТОВ «Міськсумиліфт». Прокурор Богдан Волобуєв просив обрати підозрюваному більш жорсткий запобіжний захід – тримання під вартою.

“Рахую, що в ухвалі слідчий суддя не дотримався вимог статті 196 кримінально процесуального кодексу України, не взяв до уваги обставини та події кримінального правопорушення та особистість підозрюваного і не зазначив обставини в наслідок яких він прийшов до висновку до застосування підозрюваного найлегшого запобіжного заходу у вигляді нічного домашнього арешту, який взагалі не здатен забезпечити заявлені ризики у даному кримінальному провадженні” – сказав Богдан Волобуєв, прокурор прокуратури Сумської області.

Захист в своїй апеляційній скарзі просив відмінити директору ТОВ «Міськсумиліфт» обрання будь-якого запобіжного заходу.

“Слідчий суддя не знайшов підстав для застосування найбільш жорсткого , оскільки не існувало обставин, прокурор не довів, що існували обставини такі. З огляду наце все ж таки, я прошу суд відмовити в задоволенні апеляційної скарги прокурора та зодовільнити апеляційну скаргу захисника в повному обсязі” – сказав Олександр Назаренко, захисник підозрюваного.

У залі суду були присутні й потерпілі – батьки, дідусь та бабуся загиблої дитини. Вони підтримали сторону прокуратури.

“Немає відомостей про те, що саме перемичка спричинила смерть дитини і також немає відомостей про те, що саме Костенко є невиновним у цьому, тому що, як перемичка могла спричини смерть дитини, могли спричинити смерть дитини і дії Костенка, тому що він отримав гроші від департаменту інфраструктури і ці гроші невідомо куди пішли, тому що ліфт почав ламатися” – сказала Руслана Чернишова, потерпіла.

“Капітальний ремонт виконувався згідно того кошторису, який було затвердженно департаментом інфраструктури і щось поставити, або не поставити в межах цього капітального ремонту товариство не мало права. Після цього ліфт приймало декілька комісій в тому числі і комісія департаменту інфраструктури, комісія експертно-технічного центру та експертних організацій, комісія з управління держпраці і зауважень стосовно цього ліфту у комісії не було” – сказав  підозрюваний Євген Костенко,

Апеляційний суд відмовив в задоволенні апеляційних скарг прокурора та захисту. Директор ТОВ «Міськсумиліфт» залишатиметься під домашнім арештом з забороною залишати місце проживання з 22-ї години вечора до 6-ї ранку. Діятиме запобіжний захід до 26-го лютого.

https://tv.sumy.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: