У мерії повідомили про ситуацію із захворюваністю на кір у Сумах

07.02.2019

Як повыдомила в.о. начальника відділу охорони здоров’я Олени Чумаченко, епідеміологічна ситуація щодо захворюваності на кір у Сумах контрольована. Проводиться щоденний моніторинг випадків захворювання. З початку року в місті на кір захворіли 22 особи, з них 17 – дорослі, п’ять – діти. Минулого року було зареєстровано 75 випадків захворювання на кір, з них 16 серед дітей. Летальних випадків у Сумах не зареєстровано.

У свою чергу лікарі-інфекціоністи звертають особливу увагу на те, що кір небезпечний своїми ускладненнями й всі діти та дорослі, які не робили щеплення, – під загрозою.

«Слід наголосити, що в дорослих захворювання кором минає набагато тяжче, ніж у дітей. Легкі випадки кору проходять при симптоматичному лікуванні, проте, якщо розвиваються ускладнення, то захворювання стає загрозливим для життя. Серед ускладнень домінують пневмонія, енцефаліт, менінгіт – тобто доволі загрозливі ураження дитячого чи дорослого організму. Тож іще раз наголошуємо на тому, що необхідно прийти і пройти вакцинацію», – акцентували фахівці під час брифінгу в міськраді.

В. о. начальника відділу охорони здоров’я поінформувала, що в місті основною госпітальною базою для хворих на кір визначено для дорослих – інфекційне відділення клінічної лікарні № 4, а для дітей – інфекційне відділення дитячої клінічної лікарні Святої Зінаїди.

У разі зростання захворюваності та необхідності виділення додаткових ліжок для стаціонарного лікування дитячого населення міста у міської дитячої клінічної лікарні Святої Зінаїди та клінічної лікарні № 4 передбачено збільшення кількості інфекційних ліжок за рахунок перепрофілювання ліжок та скерування хворих до інших лікувально-профілактичних заходів, додала Олена Чумаченко.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: