Сумський атлет став чемпіоном України

08.02.2019

У Сумах стартував чемпіонат України в приміщенні серед дорослих і молоді.

Перший день змагань складався в основному з кваліфікаційних виступів, але кілька фіналів все ж відбулися, пише Про спорт.

Так чемпіони країни визначалися в штовханні ядра та стрибках з жердиною серед чоловіків, а також в стрибках у висоту серед жінок. У бігових дисциплінах визначилися переможці в забігах на 60 м серед чоловіків і жінок.

У штовханні ядра перемогу здобув місцевий сумчанин Ігор Мусієнко. Він відправив снаряд на 19,54 м, що є його особистим рекордом. Срібло також з рекордним для себе показником виграв Віктор Самолюк – 19,49 м. Бронза у одесита Романа Кокошко – 18,82 м.

Найцікавішою боротьба була в жіночому секторі стрибків у висоту. Тут трійку призерок з однаковим результатом 1,97 м склали Юлія Левченко, Ірина Геращенко та Катерина Табашнікі. Юлія всі висоти до зазначеної відмітки включно брала з першої спроби, висоту 1,99 м пропускала, а з планкою на висоті 2,01 м не впоралася. Геращенко, до речі, також висоту 1,97 м взяла відразу, але попередні чотири висоти брала другим стрибком, тому додаткові показники у неї виявилися нижче. Ну а Табашнікі взяла 1,97 м з третьої спроби.

У секторі для стрибків з жердиною переміг киянин Ілля Кравченко. Він взяв висоту 5,40 м (особистий рекорд). Друге місце зайняв ще один столичний спортсмен Кирило Кіру, який взяв 5,30 м, що також є його найкращим особистим досягненням. Третє місце зайняв Іван Єрьомін з Дніпра. Його результат 5,20 м є його найкращим стрибком в сезоні.

Що стосується забігів на 60 м, то переможцем серед жінок стала киянка Яна Качур (7,39 с), а у чоловіків чемпіоном України став миколаївець Олександр Соколов (6,68 с, особистий рекорд). Качур стала єдиною з фіналісток, хто взяв норматив чемпіонату Європи 7,42 с. На жаль, не брала участі в забігу Христина Стуй, яка травмувала стегно.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: