На Сумщині фейкова “кіберполіція” вимагає гроші за перегляд порно

08.02.2019

Кролевчанка звернулася до журналістів за порадою: переглядаючи ранкові новини в інтернеті, раптово на екрані телефону з’явилося повідомлення, буцімто від Міністерства внутрішніх справ.

“МВС України було виявлено використання вашого телефону з протиправною метою, а саме  – перегляд та копіювання матеріалів, що містять елементи педофілії, насильства і гей-порно”, – йдеться в повідомленні.

Як пояснила дівчина, переглянувши історію браузера, ніяк не могла зрозуміти, де саме вона могла переглядати такий контент та й телефоном нікому не давала користуватися. Прочитавши дане повідомлення, вона злякалася звертатися до поліції, адже й про злочин такий соромно навіть розповідати.

Далі в листі йшлося, що постановою по справі про адміністративне правопорушення на неї накладено штраф у розмірі 1000 гривень, який вона може сплатити у будь-якому терміналі оплати мобільного зв’язку, шляхом перерахування суми стягнення на гаманець платіжної системи Webmoney. Після оплати штрафу блокування буде знято автоматично. “Аби були гроші, уже б перевела”, – говорить дівчина.

“У разі відмови від сплати штрафу – на підставі ст. 41 КАС України і ст. 31 КПК України – матеріали справи будуть передані до прокуратури для прийняття рішення щодо порушення кримінальної справи за фактом вчинення злочину передбаченого ст. 301 КК України, а до місця Вашого проживання буде негайно направлена слідчо-оперативна група для Вашого затримання”, – пишуть аферисти.

Як повідомили в Кролевецькому відділенні поліції – це шахрайська пастка. Аферисти придумують тисячі схем, які змушують людей сплачувати гроші. Не потрібно боятися звертатися до поліції з будь-яких подібних фактів – це збереже і нерви, і заощадження.

“Ми вкотре застерігаємо громадян бути уважними і обережними, зважувати свої вчинки, не приймати необдуманих або поспішних рішень. Зараз аферисти вдаються до різних методів: “псевдобанкіри”, зловмисники, що представляються працівниками комунальних чи соціальних служб, телефонні шахраї – методів безліч. Вихід один – думайте, аналізуйте і не піддавайтеся страху й паніці, звертайтеся до поліції”, – прокоментував начальник Кролевецького ВП Андрій Малюшин.

Проаналізувавши дане повідомлення, хочемо порадити нашим читачам, якщо ви користуєтесь інтернетом, то перш за все потрібно перевірити те, що написано в повідомленні, адже аферисти навіть продумати грамотного листа лінуються.

Так, ст. 41 КАС України – Наслідки відводу (самовідводу) судді, ст. 31 КПК – склад суду, і лише остання ст. 301 КК України стосується ввезення, виготовлення, збут і розповсюдження порнографічних предметів. І до того ж платіжний сервіс Webmoney в Україні заблокований — компанія потрапила під санкції Ради Нацбезпеки і оборони через своє російське походження на три роки з 2018.

05453.com.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: