Субсидії готівкою у березні отримають 188 тис жителів Сумщини

10.02.2019

Люди, які отримують субсидію на оплату житлово-комунальних послуг, з березня матимуть ці гроші готівкою. Мова йде про тих, яким призначили субсидію у 2018 році. Грошима вони мають оплатити квитанції за лютий.

Пенсіонерам субсидію перерахують на картки того банку, де вони отримують пенсію, або гроші можна буде забрати у відділенні «Укрпошти» разом із пенсією. Решті людей слід йти до «Ощадбанку». Для них, у залежності від того, коли вони звернулись і отримали субсидію, буде діяти дві схеми, пояснила заступниця директора обласного департаменту соцзахисту населення Людмила Мусіяка. Варіант перший – це готівка на руки, варіант другий – гроші на рахунок, із якого списуватимуться комунальні платежі.

“Люди, які звернулись у січні, лютому, у березні і так далі, у них будуть відкриті в «Ощадбанку» особисті кабінети, куди буде стікатись інформація про нараховану субсидію від Мінсоцполітики і про нараховані комунальні платежі від надавачів послуг. По пріоритетності будуть сплачуватись комунальні послуги з того особистого кабінету (з того рахунку), який відкритий на кожного одержувача субсидії, прив’язаний до мобільного телефону, потім «Ощадбанк» буде розсилати повідомлення кожному одержувачу, скільки і який вид коштів треба заплатити, де вже не вистачило тієї субсидії”, — повідомила Людмила Мусіяка.

За її словами, в області у січні за субсидією звернулись 724 людини; тих, хто отримував допомогу на оплату комунальних послуг із жовтня 2018 року, – 188 тис. людей.

Роман Гученко, голова Асоціації ОСББ «Сумщина»: “Це влаштовує ОСББ, оскільки на сьогоднішній день була проблема проведення енергоефективних заходів: ніхто не економив. Але на сьогодні ми хвилюємось, що ця монетизація буде лише на 3 місяці, а далі, щоб не повернулись до цієї схеми, яку хотіли впровадити з 1 січня і покласти тягар (у першу чергу на ОСББ) на надавачів послуг щодо ведення обліку цих субсидіантів, сплачування комісій банку, відкривання додаткових рахунків”.

https://tv.sumy.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: