«70% українців знаходяться на межі зубожіння і не в змозі платити за комуналку», — переконаний Микола Войтенко

10.02.2019

Народні депутати від опозиції зареєстрували в парламенті законопроект №9527 «Про списання заборгованості населення» за житлово-комунальні послуги. Документ передбачає погашення заборгованості населення за газ, гарячу воду, електроенергію та опалення, яка накопичилася до 1 січня 2019 року. А це понад 55 млрд. грн. У законопроекті прописаний і механізм компенсації списаних коштів організаціям, які надають послуги.

Заступник голови фракції Опозиційного блоку в Сумській обласній раді Микола Войтенко розповів в ефірі телеканалу АТВ, що це вимушений крок, бо сьогодні 70% населення на межі зубожіння, тож не може сплачувати по рахунках. І додає, що за останні 5 років тарифи на комуналку значно зросли: на газ в 10 разів, на тепло і гарячу воду в 5-6 разів, на електроенергію в 3-4 рази. Тоді, як доходи населення стали більшими лише у півтора рази. Через цей дисбаланс і утворилися борги.

«У минулому році на субсидії (за наші з вами податки) держава виділила 2 млрд. грн, але заборгованість все одно зросла в 4 -5 разів. Про що це каже? Що 70% населення на субсидіях і все рівно вони не можуть сплачувати. Грабіжницька недолуга політика сьогоднішніх реформаторів привела до того, що рівень заборгованості населення за ЖКГ сягнув 55 млрд. грн. і стягнути їх безперспективно. Бо коли пенсіонер отримує пенсію менше прожиткового мінімуму, який суд прийме рішення по стягненню з нього боргів?», — задається питанням політик.

Ухвалення законопроекту, говорить представник опозиції, знизить рівень соціальної напруженості і допоможе найбільш незахищеним верствам населення впоратися з оплатою послуг.

«Україна за Конституцією – соціальна держава. Але нині її правителі створили нелюдські умови існування. Українцям набридло жити по-новому, вони хочуть жити по-людські. Гідно існувати, мати хоча б елементарні речі, купити собі продукти, ліки, товари першої необхідності. Вони не хочуть відпочивати на Мальдівах, хоча в першу чергу заслужити там відпочивати, – вони хочуть гідного життя», — резюмував Микола Войтенко.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: