Пацієнт з інсультом дві години пролежав у «швидкій» через непочищені дороги

11.02.2019

Дві години під крапельницею пацієнт з інсультом пролежав у кареті швидкої допомоги. Автівка застрягла в заметах снігу прямо під його двором, не рушивши навіть з місця. Така ж доля чекала й на рятувальників. На щастя, усе обійшлося, розповіла головний лікар станції швидкої допомоги в Ромнах Олена Лопошук.

Нещодавно карета швидкої допомоги приїздила на виклик на вулицю Адмірала Лозівського й констатувала у 81-річного роменця інсульт. Усі посідали у «швидку», коли рушили, машина застрягла. На допомогу приїздили рятувальники, та й ті «каменем» стали на місці. Лікар, фельдшер, водій та пожежники розгрібали кучугури снігу замість того, щоб доправити тяжкого пацієнта до Роменської ЦРЛ, розповіла головний лікар швидкої допомоги Олена Лопошук. Загалом дві години цінного часу пішло на визволення автівок, що застрягли на нерозчищеній дорозі.

Увесь цей час хворий дідусь лежав під крапельницею в кареті «швидкої». За допомогою спеціальних зігріваючих ковдр хворий перебував у теплі, наголосила пані Олена. «Подібний виклик триває звичайно від 30 до 40 хвилин, — зауважила головний лікар. – Того ж дня рятівні заходи переросли в три години». На щастя, стан чоловіка під час транспортування не погіршився. Його врешті доставили до Роменської ЦРЛ, відкопавши автомобілі.

На жаль, подібний жахливий випадок у Ромнах не-поодинокий і медикам украй важко вчасно доправити хворих до лікарні через нерозчищені дороги.

Новий погляд Роменщии

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: