Суд зобов’язав КП відшкодувати збитки за самовільне використання підземних вод

11.02.2019

У ході планової перевірки дотримання вимог природоохоронного законодавства Комунальним підприємством «Житлово-комунальне господарство Липоводолинське», проведеної Державною екологічною інспекцією у Сумській області у липні 2017 року, було встановлено факт самовільного забору та використання підприємством підземних вод у період з 01.01.2015 по 24.06.2015 без дозволу на спеціальне водокористування, що є порушенням вимог статей 44, 48, 49 Водного кодексу України. Унаслідок цього державі було завдано збитків у розмірі 107 161 грн.

На підставі матеріалів перевірки Інспекцією було пред’явлено позов до Господарського суду Сумської області про стягнення заподіяних збитків з КП «Житлово-комунальне господарство Липоводолинське» в примусовому порядку.

23.04.2018 року рішенням Господарського суду Сумської області позовні вимоги Державної екологічної інспекції у Сумській області до КП «Житлово-комунальне господарство Липоводолинське» були задоволені в повному обсязі.

Не погоджуючись з даним рішенням, КП «Житлово-комунальне господарство Липоводолинське» подало апеляційну скаргу, проте рішенням Північного апеляційного господарського суду вона була залишена без задоволення, а рішення суду першої інстанції — без змін.

На сьогодні дане рішення набрало законної сили, тож збитки у розмірі 107 161 грн. порушником мають бути відшкодовані.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: