У конкурсі на кращий проект благоустрою Театральної площі не знайшли переможця

11.02.2019

11 лютого на нараді в Сумській мерії начальник міськуправління архітектури і містобудування Андрій Кривцов заявив, що журі вже підбило підсумки відкритого архітектурного конкурсу на визначення кращої проектної пропозиції щодо комплексної реконструкції та благоустрою Театральної площі. Тиждень тому він розповів, що було подано шість проектних пропозицій. І ось комісія шляхом голосування обрала кращі.

— І ви вже визначилися з переможцем?! — здивувався мер Олександр Лисенко, який на минулому тижні був у відпустці та не міг брати участь у конкурсі.

На це А. Кривцов відповів, що журі вирішило так: перше місце не віддавати нікому — тому що не було такої роботи, яка б відповідала всім вимогам. «Але ми визначили друге і третє місця — друге у сумчанина, а третє — у Києва», — заявив архітектор.

Нагадаємо, що призовий фонд конкурсу становить 150 тис. грн: I місце — 70 тис. грн; II місце — 50 тис. грн; III місце — 30 тис. грн.

Цікаво, чи можна вважати такий конкурс проведеним, а 80 тисяч не будуть витрачені даремно? Адже зазвичай, якщо немає переможця, місцеві архітектори рекомендують щось допрацювати. У підсумку це виливається в роки обговорень. Як, наприклад, із пам’ятником Небесної сотні. Який же тоді проект буде реалізуватися на Театральній площі? І наскілько розтягнеться її реконструкція? Сподіваємося, найближчим часом головний горархітектор прояснить ситуацію…

shans.com.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: