В Охтирці на гарячому затримали банду вимагачів

11.02.2019

Поліцейські слідчого відділу розслідування злочинів загальнокримінальної спрямованості СУ ГУНП спільно зі співробітниками Служби безпеки України під процесуальним керівництвом прокуратури припинили діяльність угруповання, учасники якого спеціалізувались на вимаганні коштів у жителів Охтирки.

Було встановлено, що учасники групи, серед яких були особи з кримінальним минулим, систематично вимагали в них кошти, погрожуючи фізичною розправою.

«Правоохоронці, зокрема, задокументували вимагання зловмисниками восьми тисяч гривень у місцевого жителя та затримали двох зловмисників на «гарячому» — під час одержання ними частини обумовленої суми. Спецоперація відбувалась на одній з центральних вулиць Охтирки. – коментує Вадим Теличко, начальник відділу СУ ГУНП в Сумській області. – В подальшому, у ході обшуків у помешканнях фігурантів справи, виявлено готівку та банківські картки, які підтверджують проведення нелегальних оборудок».

Наразі у межах кримінального провадження, відкритого за ч. 2 ст. 189 Кримінального кодексу України, вирішується питання щодо повідомлення затриманим про підозру та внесення до суду клопотань про тримання їх під вартою.

Тривають подальші невідкладні слідчі дії.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: