Працівникам Котельні північного промвузла заборгували зарплату за півроку

12.02.2019

Про це повідомив на апаратній нараді в Сумській мерії 11 лютого начальник управління з питань праці Сумської міськради Анатолій Занченко. За його словами, поки заборгованість із зарплати потроху виплачує тільки ТОВ «СНВО»: минулого тижня вони виплатили своїм працівникам 142 тис. грн, на позаминулому — 22 тис. грн. Що ж стосується ПАТ «СНВО», то заборгованість із зарплати тут досягла вже 12 місяців і становить 221 млн. грн. У тому числі накопичується заборгованість із зарплати і на Котельні північного промвузла, яка є структурним підрозділом ПАТ, — на сьогодні вона досягла вже 6 місяців.

Мер Сум Олександр Лисенко вчергове заявив, що з Котельнею треба розбиратися окремо. Адже якщо на ПАТ «СНВО» ситуація реально складна і на сьогодні його робота припинена, то Котельня північного промвузла працює у штатному режимі і отримує від споживачів плату за свої послуги, а значить працівники котельні обов’язково повинні отримувати зарплату.

«Ми зустрічалися з керівництвом заводу і профспілковою організацією саме по ситуації з Котельнею північного промвузла. Там є частина працівників, які не мають заборгованості по зарплаті, а за іншими — заборгованість півроку», — уточнив Анатолій Занченко.

Всього станом на 1 лютого заборгованість із зарплати в Сумах була на 13 підприємствах у сумі 256,8 млн. грн.

«У нас не вистачає повноважень, щоб вплинути на цю ситуацію,  — прокоментував мер Олександр Лисенко. — За невиплату зарплати є кримінальна відповідальність. Я розумію, що у них хороші юристи, які знають, як не платити людям зарплату, не порушуючи закон. Тому треба виносити це питання на державний рівень.

Нещодавно його обговорювали і в ОДА. Я там по Котельні пропонував такий варіант: можливо, відкрити субрахунки, на які заходили б ті гроші, що платить населення, і ці гроші йшли на виплату зарплати працівникам Котельні північного промвузла. В ОДА підтримали мою пропозицію, але, на жаль, на сьогодні це питання ще не вирішене».

http://www.shans.com.ua/

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: