Які об’єкти на Сумщині фінансуватимуться за кошти ДФРР у 2019 році?

12.02.2019

Регіональна комісія з оцінки та забезпечення проведення попереднього конкурсного відбору інвестиційних програм та проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку, прийняла рішення щодо забезпечення фінансуванням за рахунок коштів ДФРР об’єктів, які були відібрані у 2018 році як дворічні, та об’єктів, які не отримали фінансування протягом 2018 року.

«У 2019 році Сумській області доведено індикативний показник коштів державного фонду регіонального розвитку на суму 246,3 мільйона гривень, з них понад 214 мільйонів гривень – загальний фонд; і понад 32 мільйони гривень – спеціальний фонд, – зазначив перший заступник голови облдержадміністрації Вадим АКПЄРОВ. – Регіональною комісією з оцінки та забезпечення проведення попереднього конкурсного відбору інвестиційних програм та проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку, у грудні 2018 року було оголошено про прийом відповідних заявок на конкурсний відбір 2019 року, який триватиме до 28 лютого».

Поряд з цим, за словами Вадима Акпєрова, невирішеним залишалося питання фінансування перехідних проектів з 2018 року та проектів, які були відібрані у 2018 році з періодом реалізації протягом 2 років.

Директор обласного Департаменту економічного розвитку і торгівлі Олександр СІТАК повідомив, що до переліку перехідних об’єктів, фінансування яких пропонується здійснювати за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку у 2019 році, включено 21 об’єкт на суму майже 116 мільйонів гривень.

Серед перехідних проектів, зокрема, капітальний ремонт Роменської загальноосвітньої школи I – III ступенів № 7, Миколаївської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів, реконструкція Шосткинського НВК, Недригайлівської спеціалізованої загальноосвітньої школи  І-ІІІ ступенів, реконструкція Краснопільської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів тощо. А також цими коштами буде профінансовано капітальний ремонт стайні Сумської кінної дитячо-юнацької спортивної школи», грального поля на території Сумського НВК № 16, реконструкція сільського стадіону с. Ображіївка Шосткинського району, реконструкція футбольного поля та бігових доріжок спортивного комплексу в смт. Степанівка Сумського району, капітальний ремонт сільського Будинку культури в с. Нова Слобода Путивльського району тощо.

Регіональна комісія одноголосно підтримала всі ці проекти.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: