У Конотопі почалися самовідводи у справі про хабар для судді

12.02.2019

У п’ятницю, 8 лютого, у Конотопському міськрайонному суді мало відбутися підготовче засідання у справі за обвинуваченням у хабарництві судді Господарського суду Сумської області Олександра Коваленка.

На підготовчому засіданні суд має вирішити, чи відповідає обвинувальний акт вимогам закону і чи можна призначати справу до розгляду по суті. Спеціалізована антикорупційна прокуратура направила до суду обвинувальний акт стосовно Коваленка ще в листопаді минулого року. Спочатку його мав розглядати Зарічний районний суд міста Суми. Там засідання призначали кілька разів, але судді, яким випадало розглядати цю справу, заявляли самовідводи, і врешті решт стало нікому її слухати. Тоді Сумський апеляційний суд змінив підсудність справи і направив її до Конотопа.

Але й тут історія повторилась. У п’ятницю суддя Вадим Гетьман заявив самовідвід, мотивуючи його тим, що знаходиться  у товариських взаємовідносинах із Коваленком. Вони разом працювали в органах прокуратури, а тому ці обставини можуть, на думку Гетьмана, викликати сумніви у його неупередженості і об’єктивності під час розгляду справи. Суд самовідвід задовольнив і, відповідно, підготовче засідання відклали. Наступне призначили на 13 березня на 9.30. Проводити його мають голова Конотопського міськрайонного суду Тетяна Буток, суддя Віталій Кравченко під головуванням Ірини Семенюк.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: